Fire Safety Truck van Oscare

Op 18 december heeft de vereniging voor brandwondenpatiënten Oscare haar nieuwe preventievoertuig voorgesteld, de ‘Fire Safety Truck’. Toen enkele maanden geleden een geldinzamelingsactie werd georganiseerd om dit nieuwe project te financieren is FirSaCo samen met moederbedrijf PreBeCo met plezier in actie geschoten.

Overal en voor iedereen!

Met deze vernieuwde, interactieve truck willen ze het hele land doorkruisen om mensen bewust te maken over brandveiligheid. Na een stukje theorie kan men ervaren hoe het is om te vluchten uit een met rook gevulde ruimte, wat vaak indruk maakt op de deelnemers.

De Fire Safety Truck kan op verschillende plekken en voor diverse doelgroepen worden ingezet. Zo kregen de leerlingen van Hotelschool VTI Spijker uit Hoogstraten al les in het voertuig op de dag van de lancering. Maar niet alleen leerlingen zijn een belangrijke doelgroep. Ook gezinnen en ouderen zijn kwetsbare groepen als het gaat om brandveiligheid.

De bedoeling van het lesgeven met de Fire Safety Truck gaat verder dan enkel ‘leren ontsnappen uit een met rook gevulde ruimte’. De groepen krijgen bijvoorbeeld ontelbare tips mee ter voorkoming van woningbranden. Daarnaast wordt er ook ingezet op het belang van rookmelders en een vluchtplan.

Met dank aan de partners

Dankzij de steun van partners, AXA Belgium, PreBeCo, Saval, SecuriPlus, Garage Willems en FirSaCo,  kon Oscare de strijd tegen brandwonden en woningbranden verder zetten met dit nieuw preventievoertuig. De Fire Safety Truck zorgt, door het combineren van 2D en 3D materiaal, voor interactie met de deelnemers. Het gevoel van een met rook gevulde ruimte zorgt toch steeds weer voor een “WOW, OEI, AMAI,…” effect.

De samenwerking tussen Oscare en PreBeCo/FirSaCo is al enige tijd een succes (lees: Oscare: vzw gaat door het vuur voor brandwondenpatiënten). Toen de nieuwe plannen over het nieuwe voorlichtingsvoertuig bekend raakten waren we ook zelf zeer enthousiast. Zonder twijfel hebben we financiële steun geboden om dit project waar te kunnen maken. Toen bleek dat de geldinzamelingsactie niet het verhoopte bedrag had opgebracht, hebben we zelfs nog een extra inspanning geleverd. We zijn dan ook enorm trots op het resultaat!

Wil jij meer weten over dit voertuig dan kan je een mailtje sturen naar info@leefbrandveilig.be of neem een kijkje op de website!