BERINGEN Dinsdagnamiddag organiseerde S-Plus Beringen een infonamiddag over brandpreventie. Meer dan 100 mensen schreven zich in.

Als gastspreker begon Johan Vangeel met een korte inleiding over de geschiedenis van de brandweer die destijds alleen actief was binnen Beringen. In 1958 vonden ze onderdak in een loods achter het college. Drie minuten heb je bij brand tijd om een woning te verlaten. Bij een kerstboom maar 5 seconden.

Daarom wat informatie over brandpreventie. Hieronder verstaat men het nemen van maatregelen ter voorkoming en beperking van brand, de gevolgen van brand. De mensen kregen ook nog heel wat nuttige tips te zien. Tijdens de pauze was er voor iedereen taart en koffie; en ontvingen ze allemaal een rookmelder van de brandweer. Al bij al een gezellige leerrijke namiddag.

(Bron: Het Belang van Limburg)

FirSaCo is bijzonder positief over initiatieven als deze. In ons land vallen er gemiddeld dubbel zo veel doden bij woningbranden dan bij onze noorderburen. Het is dus duidelijk dat we in België nog een lange weg te gaan hebben op vlak van brandpreventie.

Bij FirSaCo kan iedereen terecht met zijn vragen over brandveiligheid! We hebben een ruim aanbod aan brandbestrijdingsmiddelen zoals brandblussers, branddekens, brandmelders en accessoires. Daarnaast zijn we bevoegd voor het keuren van brandblusapparaten, iets wat bedrijven wettelijk verplicht zijn om jaarlijks te laten uitvoeren. Klik hier voor al uw vragen over brandveiligheid en brandpreventie.